Korisničko ime      Lozinka

Nemaš nalog? Registruj se

Profil

Opšte informacije

Ime i prezime

Vuk Ljubisavljevic - Gal. Stara kapetanija, Zemun, jun 2015.

Godina rođenja

1967.godine u Beogradu

Živi i radi

U Beogradu

Fakultet

Primenjene umetnosti u Bgd.

Član udruženja

ULUS-a i ULUPUDS-a od 2014.godine

Рођен у Београду 1987. године Завршио Fакултет примењених уметности у Београду 2011. године. Учествовао на преко двадесет групних и четири самосталне изложбе. Реализовао неколико скулптура у ентеријеру, медаља и плакета. Од 2014. редован члан УЛУСа и УЛУПУДСа. Живи и ради у Београду.

Уметност Вука Љубисављевића одише тежњом ка слободном изразу, супротстављајући се строги м правилима и конвенцијама. Резултат тога је стварање уникатног уметничког опуса, у коме нема места традиционалним оштрим поделама на скулптуру, сликарство, рељеф...

 Границе нестају, остављајући место експресиј и, богатом колориту, разноврсности материјала, причи која се крије иза самих дела. Оно наизглед неспојиво - традиционално и модерно, два вечито супротстављена пола, у Вуковим делима коегзистирају на хармоничан начин, допуњујући се. Наведене карактеристике своју реализацију добиле су прво у циклусу дела под називом „Приче са Коњског острва", а затим и у циклусу „Deus ex machina". Уметник је формирао имагинарни свет, у коме има места за свакога од нас и у коме нам је омогућено да се сећамо, напредујемо, критикујемо.

 

 

Александра Радибратовић, дипл. историчар уметности

Otvorena izlozba - DEUS EX MACHINE -  Vuka Ljubisavljevica - Gal. Stara kapetanija, Zemun

 

18.06.2015.god.

Ucestvovao na preko dvadeset grupnih i cetiri samostalne izlozbe.

 

Realizovao nekoliko skulptura u enterijeru, medalja i plaketa.

Vuk Ljubisavljevic

 

e-mail: kypjak87@gmail.com

 

mobil:  061 54 44 604