Korisničko ime      Lozinka

Nemaš nalog? Registruj se

Profil

Opšte informacije

Naziv

Glavni organizatori izlozbe Porshe Beograd Ada -Fashion Avenue Art

                                                                                           VLADIMIR VELICKOVIC

 

 

Rođen 11. avgusta 1935. godine u Beogradu. Završio je Arhitektonski fakultet u Beogradu.
Saradnik Majstorske radioniice Krste Hegedušića u Zagrebu 1962-1963 godine. Profesor na Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts u Parizu, od 1983 do 2000. godine. Izlaže od 1951. godine. Od 1966. živi i radi u Parizu. Član Srpske akademije nauka i umetnosti od 1984. godine. Odlikovan najvišim francuskim priznanjem u oblasti kulture i umetnosti Commandeur dans l'ordre des Arts et des Lettres.

 

                                                                                       

                                                                                            LJUBODRAG JANKOVIC JALE

 

Ljubodrag Jankovic Jale rodjen je 09.03.1932.god. u Pirotu. Otac Radomir bio je fabricki radnik u Jagodini, a majka Ruzica bila je domacica.Osnovnu skolu i cetiri razreda ondasnje nize gimnazije sa malom maturom zavrsio je u Jagodini, svome zavicajnom gradu.  Od 1947. do 1951. god. pohadja srednju skolu za primenjenu umetnost( odsek grafike) u klasi profesora M. S. Petrova. Potom je ,godine 1954, diplomirao na Akademiji primenjenih umetnosti ( odsek slikarstvo ) u klasi profesora Vinka Grdana. Do 1968. god. bavio se raznim disciplinama iz oblasti primenjene umetnosti, a kao ilustrator saradjivao je sa vise izdavackih kuca. Godine 1962. izabran je za asistenta na odseku Primenjenog slikarstva na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu, a pet godina kasnije , izabran je za docenta ( na predmetu Vecernji akt ). Clan ULUPUDS-a postao je 1957.god, a u clanstvo ULUS-a primljen je 1961.god. Pored niza samostalnih izlozbi, ucestvovao je na mnogim kolektivnim izlozbama u zemlji i inostranstvu. Bio je redovni profesor ( na predmetu Akt ) na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

 

 

                                                                                         MILAN TUCOVIC 

 

 Rrođen je 13. septembra 1965.godine u Požegi.

-1974.god.-     Veoma rano pokazuje prva interesovanja za umetnost. Sakupljajući glinu po gorobiljskim potocima modeluje prve glave.Tokom osnovne škole, zahvaljujući nastavniku poljoprivrede Nikoli Mićiću, otkriva slikarski svet Pikasa, Modiljanija i Matisa.

- 1980.god-      Uči crtanje i vajanje u ateljeu vajara Velimira Karavelića. Kopira crteže starih majstora. Mila Kolarević mu ukazuje na čudesno delo Karla Gustava Junga.

- 1982.god.-     Upisuje Školu za industrijsko oblikovanje u Beogradu.

-1985.god.-     Godina provedena u Ohridu među vojnicima, magacinima, drevnim crkvama i veličanstvenim freskama.

-1986.god.-     Upisuje vajarstvo na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Profesori su mu Nandor Glid, Vojislav Vujisić...Godine čitanja i nezaobilazni odlasci u Kinoteku. Filmovi Bergmana, Bunjuela, a posebno Tarkovskog, bude želju za ličnim izrazom.

- 1989.god.-     Venčava se sa Milom Kolarević, a naredne godine dobijaju ćerku Jovanu. Dobija treću nagradu na jugoslovenskom  konkursu za spomenik Ćirilu i Metodiju u Skoplju. Krajem studija, posle posete Veneciji i Ticijanovoj izložbi , posvećuje se slikarstvu.

- 1990 .god.-    Započinje vrlo plodnu saradnju sa galeristkinjom Branđolica Dairom i knjižarom-galerijom ²Geca Kon². Prva samostalna izložba u bivšoj diskoteci, koja je kratko postojala kao galerija ²U podrumu². Izložbu je organizovala Branđolica Daira, a tekst za katalog napisao je profesor Branko Vujović.

- 1991.god.-     Iznajmljuje prvi atelje u kome nastaju značajne slike: ²Mali čuvar²,²Darovi²,

²Graditelj caričinog grada²...

- 1992.god.-     Rađa mu se druga ćerka Bojana. Izložba u galeriji ² Studentski grad².

- 1993.god.-     Veoma zapažena i posećena izložba u ²Galeriji Kolarčevog narodnog univerziteta². Tim povodom nedeljnik NIN objavljuje prikaz izložbe Đorđa Kadijevića. Upoznaje se sa Mićom Popovićem. (...Kad god sretnem nekog mladog slikara koji se ponaša prirodno, odnosno ne slika protiv sebe, ja sam vrlo srećan baš zbog njegove budućnosti...Pomenuću jedno ime: Milan Tucović. Izvrstan mladi slikar koji se ponaša kako treba.Kad svane jutro on kaže:²Dobar dan!²Kad dođe veče on ²Laku noć!²)

Iste godine nastaje slika ²Geologija² za koju dobija Grand Prix i nagradu publike na Petom bijenalu ²U svetlosti Milene² u Požarevcu.

- 1994.god.-     Radi na slici ²Čuvari sna². Krajem godine nastaju slike ²Sećanje na Ranuccio Farnesse-a ili o kraju milenijuma² i ²Ricordi del uomo con il guanto ili o kraju milenijuma².

- 1995 .god.-    Izložba crteža u Etnografskom muzeju. Izložba slika u ²Modernij galeriji² u Budvi. Poznanstvo i druženje sa budvanskim slikarom Jovom Ivanovićem. U skromnom ateljeu Franje Posaveca na Karaburmi nastaju prvi objekti sa mehanizmima, metalom i staklom (²Čovek koji je video Mare eretrum², ²Legenda o majstoru², ²Kratki život S.S²...)

- 1996.god.-     Velika izložba u ²Modernoj galeriji² u Budvi. Izložba u ²Galeriji Kolarčevog narodnog univerziteta². Tekst u katalogu napisao Sreto Bošnjak. Nekoliko puta boravi u Parizu sa prijateljem Aleksandrom Serdarom obilazeći galerije i muzeje.

- 1997.god.-     Sa prijateljem Radom Rančićem organizuje izložbu u ²Zadužbini Kralja Petra²na Oplencu. Rančić oblikuje katalog i plakat za izložbu.

- 1998.god.-     Nastaje dokumentarni film ²Ostavština za budućnost² autora Mileta Begenišića. Radi na objektu simboličkog naziva ²U očekivanju promene². Sanduk od topovske granate sa bosanskog ratišta biva mesto stanovanja krhke devojke sa hrtom, pogleda usmerenog ka vremenu koje dolazi.

- 1999.god.-     Godina obeležena ratom i bombardovanjem Srbije. Vreme provodi sa majstorima gradeći kuću.

- 2000.god.-     Izložba u galeriji ²Pizana² u Podgorici i saradnja sa dizajnerom Zoranom Blažinom. Na poziv Ljube Popovića, uz pomoć Dragutina Gileta Radoičića, realizuje izložbu u ²Modernoj galeriji u Valjevu².

- 2001.god.-     Nastaju značajni radovi ²Sedam stanja belog², ²Apatrid², ²Oficir², ²Oktobar 1917.².

- 2002.god.-     Izložba u Francuskom kulturnom centru. Nakon toga izložba u ²Galerie D'Art Contemporain de Chamalieres² na poziv slikara Slobodana Pulike Jeftića. Češće posete Francuskoj i još jedna izložba u ²Centre D'Art Contemporain ², Feurs.

- 2003.god.-     Radi na slici velikog formata ²Krojači² i nizu manjih objekata: ²Dadamax², ²Danil Harms², ²Tender², ²Osigurala Jugoslavija²...

- 2004.god.-     Izložba u ²Sesion House Garden², Tokio. Nastaju prvi radovi iz ciklusa ²Pristaništa²: ²Brodomonter², ²Poslovođa², ²Pristanište², ²Remontni zavod²...

- 2005.god.-    Izložba u ²Kulturnom centru Srbije i Crne Gore² u Parizu. Dokumentarni film ²Pogled iz zaborava² autora Vaska Butrića.

-2006.god.-     Prva slika iz ciklusa ²Dama i jednorog².Započinje rad na sedam objekata koji se bave statusom drevnog mita o jednorogu u naše vreme.

-2007.god.-     Radi na slikama velikog formata ²Vrt Hesperida²i ²Remont².

-2008.god.-     Nastaju objekti ²Ispred grada², ²Čovek i njegov identitet², ²Gospodar oklopa².

 

                                                                                          

                                                                                         NIKOLA  KOLJA  MILUNOVIC

 

Nikola Kolja Milunović je rođen je 1935. u Beogradu. Akademiju likovnih umetnosti pohađao od 1955. do 1959 godine i diplomirao vajarstvo u klasi Ilije Kolarevića. Postdiplomski, III stepen specijalizacije započeo je u klasi profesora Sretena Stojanovića, a završio u klasi Jovana Kratohvila 1961. godine. Redovan je član Udruženja likovnih umetnika Srbije od 1961. godine od samostalnim i drugim izložbama u zemlji i inostranstvu. Pored rada na skulpturi autor je mnogih dekorativnih kompozicija, zidnih aplikacija u metalu, arhitektonsko-urbanističkih rešenja, spomenika i drugih dela. Duži period aktivnog rada na skulpturi u slobodnom prostoru posebno je značajan, kao i doprinos u organizacionom radu izložbi skulpture u slobodnom prostoru u okviru akcija ULUS-a.
Živi i radi u Beogradu.

 

                                                                                          RATKO LALIC

 

Rodjen je 1944.god. u Dalipolju. Akademiju likovnih umetnosti i postdiplomske studije zavrsio je u Beogradu u klasi profesora Stojana Celica.  Kao redovni profesor Akademije likovnih umetnosti u Sarajevu radi do 1992.god.godine. U periodu od 1992.godine do 1994.godine radio je kao redovni profesor na Akademiji likovnih umetnosti na Cetinju .  Od 1997.godine do 2004.godine na Akademiji likovnih umetnosti u Banj Luci. Kao redovni profesor crtanja i slikanja od 1994.god. radi na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. 

 

                                                                                           BATA MIHAJLOVIC

 

Milorad Bata Mihajlovic rodjen je u Pancevu 1923.god. Upisao je likovnu akademiju u Beogradu da bi 1947.godine napustio  sa svojim istomisljenicima i otisao da slika u Zadar, gde osnivaju Zadarsku grupu.Kao clan grupe -jedanaestorica-, pocinje sa izlaganjem 1947,godine,a prvu samostalnu izlozbu odrzava 1951.godine u Beogradu. U Pariz prelazi 1952.god. sa Zadarskom grupom gde nastavlja da radi i zivi. Nastupao je na mnogobrojnim samostalnim i grupnim izlozbama. Zivi i radi u Parizu.

 

                                                                                           LJUBINKA JOVANOVIC

 

Ljubinka Jovanović, slikar, rođena 1922. godine u Beogradu. Otac Strašimir Jovanović matematičar, u slobodno vreme uspešno se bavio slikarstvom, a majka Angelina je posle više decenija, oko svoje sedamdesete godine počela da radi dela u raznobojnom vezu što je rezultovalo upečatljivim rezultaima i izlaganjem. Ljubinka je studirala na Akademiji za likovnu umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Ivana Tabakovića. Godine 1947. odlazi u Zadar, gde radi sa ostalim ćlanovima "Zadarske grupe". Bila je član grupe "Lada" i "Jedanaestorice", sa kojima privi put izlaže 1951. godine. Od 1952. sa suprugom, slikarom Miloradom Batom Mihailovićem živi i radi u Parizu

 

                                                                                             BILJANA  VILIMON

 

Biljana Vilimon rodjena je 1951.godine. Diplomirala je i magistrirala na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu.

 

                                                                                             ZIVKO DJAK

 

Rodjen je 1942.godine u Beogradu.Diplomirao je na Akademiji likovnih umetnosti u beogradu 1967.godine.1969.godine boravi u Londonu na usavrsavanju u Central  scool of arts. Clan je ULUS-a od 1968 godine.

 

                                                                                            ALEKSANDAR CVETKOVIC

 

Rodjen 1947.god. u Aleksincu. Akademiju Likovnih umetnosti zavrsio u Beogradu na odseku slikarstva, kao i postdiplomske studije 1975.godine. Priredio je sezdeset samostalnih izlozbi i ucestvovao na vise likovnih manifestacija. Dobitnik je veceg broja nagrada iz oblasti slikarstva i crteza. Zivi i radi u Beogradu i u selu Sumarak-Deliblatska pescara.

 

 

Povodom 100 godisnjice Audi-a organizovana je izlozba deset najznacajnijih srpskih akademaca, profesora i slikara

Glavni organizatori izlozbe Porshe Beograd- Ada i Fashion Avenue Art

Otvaranje izlozbe 08.10.2009.god. u 19.h  

Izlozba ce se zatvoriti  10.10.2009.god. u 14h.

Porshe Beograd Ada - Audi salon

ulica Radnicka 4, Beograd

                                                                                            RADIONICA DUSE

 

Jedan od organizatora izlozbe je Galerija Radionica Duse koja je do sada organizovala 60 grupnih i 30 samostalnih izlozbi. Sama galerija raspolaze sa nekoliko stotina slika renomiranih slikara. Prodaja i kupovina slika izdavastvo, prodaja knjiga i opremanje enterijera je delatnost Radionice duse.

 

Galerija Radionica duse

Zivojina Lukica Vajara 51

11000 Beograd-Srbija

 

tel: +381 11 318 01 77

mobil: 063 233 304

 

e-mail: rduse@eunet.rs

www.radionicaduse.org.rs

 

                                                                                              RAMS GROUP

 

Jedan od organizatora je i Rams group koja vam pruza informacije o umetnicima i umetnickim delima, gde kupovinom izlozenih dela, mozete ostvariti odobrene popuste

 

Sarajevska 43, Beograd

tel: + 381 11 26 44 454

 

Tabanovacka 5e, Beograd

tel: +381 11 39 74 754

mobil: 063 20 20 62

 

e-mail: office@rams.rs

 

www.rams.rs

 

Izlozba se odrzava u salonu Porshe Beograd Ada - Audi salon

Izlozba ce se zatvoriti  10.10.2009.god. u 14h.

 ulica Radnicka 4, Beograd