Korisničko ime      Lozinka

Nemaš nalog? Registruj se

Profil

Opšte informacije

Ime i prezime

Likovni zivot casopis

Часопис Ликовни живот oсновало је Друштво ликовних и примењених уметника Земуна  1988.године, као хронику визуелних и просторних уметности. Часопис је намењен стручној јавности и широј публици. То је био једини часопис у Србији који пружа информације о целокупној текућој продукцији из области визуелних уметности.

До сада је штампано је 147 бројева часописа, са у просеку 150 текстова различитих аутора са приказима изложби у галеријама из свих културних средина Србије, музејима али и значајним изложбама наших и светских уметника ван земље.

Осим приказа изложби, часопис је имао и посебне одељке посвећене приказима фимске уметности, фотографије, литературе везане за уметност, предавања, колоније, вести из света.

Током 2015 планирано је да се издају три броја часописа. У часопису ће излазити текстови ликовник критичара, прикази ликовних изложби у преко 60 галерија у земљи и региону, као и најзначајнијих изложби у музејима у Србији, али и свету као и  културним центрима. Посебан сегмент ће бити прикази домаћих и страних издања - најновијих публикација, монографија, теоријских издања везаних за визуелне уметности.

Редакција часописа ће велику пажњу посветити афирмацији младих ликовних критичара и уметника којима је овај часопис једина могућност представљања у стручној публикацији.

Часопис Ликовни живот је часопис који излази од марта 1988.године и  представља хронику визуелних и просторних уметности. Часопис је намењен стручној јавности и широј публици. То је једини часопис у Србији који пружа информације о целокупној текућој продукцији из области визуелних уметности. До сада је штампано је 147 бројева часописа, са у просеку 150 текстова различитих аутора са приказима изложби у галеријама из свих културних средина Србије, музејима али и значајним изложбама наших и светских уметника ван земље.Осим приказа изложби, часопис је имао и посебне одељке посвећене приказима фимске уметности, литературе везане за уметност, предавања, колоније, вести из света. Ликовни живот  

 Umetnicka galerija  "Stara Kapetanija" Zemun

Kej oslobodjenja 8

tel: 00 381 11 261-20-23

e-mail: s.kapetanija@gmail.com