Korisničko ime      Lozinka

Nemaš nalog? Registruj se

Profil

Opšte informacije

Ime i prezime

Nevena Arsic i Nenad Stojakovic - Gal. Singidunum, Bgd, juli 2017.

Nevena Arsić Rođena 1979. u Beogradu. Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek primenjeno vajarstvo. Član je ULUPUDS-a. Profesionalno dizajnira i izrađuje unikatan nakit, koji je izlagala na samostalnim izložbama u Beogradu, Beču, Zagrebu, Moskvi, Minhenu, Dubaiju i Parizu, kao i na grupnim izložbama i u okviru modnih manifestacija. Živi u Zemunu, gde ima svoj atelje.

 

Nenad Stojaković je rođen u Beogradu 1985. Studirao je molekularnu biologiju na Prirodno-matematičkom fakultetu.  Tri godine je proveo na prekookeanskom brodu radeći u juvelirnicama. Završio je Akademiju Riači, u Firenci, za izradu i dizajn tradicionalnog nakita, 2010. godine. Iste godine u Beogradu osniva svoju radionicu Studio Manufactura za izradu skulpturalnog nakita. Od 2013. godine izrađuje skulpture.

Nevena Arsić i Nenad Stojaković Izložbom "U susret skulpturi" Nevena Arsić i Nenad Stojaković daju svoj odgovor na pitanje šta sve može da bude primenjena skulptura. I jedan i drugi autor u svojim radovima na svoj način dočaravaju uticaj arhitekture, prirode i sveta koji ih okružuje. Zajedničko za oba autora je težnja ka pročisćenoj formi i preplitanju tradicionalnog i modernog, što se vidi kroz spoj filigrana kao stare tradicionalne tahnike i autentičnog izraza svakog od umetnika.  Nakit je pretežno izrađen od različitih vrsta metala. Neretko je prisutna igra svetla i senke korisćenjem patinita.

Otvorena izlozba  - U SUSRET SKULPTURI -  Nevene Arsic i Nenada Stojakovica - Gal. Singidunum, Beograd

 

07.07 - 17.07.2017.godine

Maja Škaljac Stanošević  

Galerija SINGIDUNUM

 

Kneza Mihaila 40

Tel.2185-323,064-121-5453