Korisničko ime      Lozinka

Nemaš nalog? Registruj se

Profil

Opšte informacije

Ime i prezime

Zoran Krulj - Ljiljana Rivic - Gla. Singidunum, Bgd, okt. 2017.

Ljiljana Rivic rodjena 1976 god u Beogradu.Diplomirala na Akademiji SPC za umetnost i konservaciju u klasi profesora Zorana Mihailovica na katedri za mozaik 2005 god.Na istoj akademiji i magistrirala.Clan ULUPUDS-a od 2009 god. Ucesnik je brojnih samostalnih i grupnih zlozbi u zemlji i inostranstvu.Ucesnica  brojnih internscionalnih kolonija.Zivi i radi u Beogradu.  

 

 

Zoran Krulj rodjen je 1957.godine u Titogradu.Srednju arhtitektonsku skolu zavrsio u Titogradu,a arhitektonski fakultet u Nisu.Clan ULUS-a I  ULUPUDS-a,u statusu slobodnog umetnika od 2001.godine.

Samostalno izlagao 35 puta u Srbiji,Crnog Gori,Sloveniji,Bugarskoj,Svajc arskoj,Grckoj,Makedoniji.

 Kolektivno izlagao preko 120 puta u Crnoj Gori,Srbiji,Makedoniji,Sloveni ji,Italiji,Spaniji,Turskoj, Bugarskoj,Grckoj,SAD,Hrvatskoj ,BiH

 Ucestvovao na velikom broju medjunarodnih likovnih kolonija u Srbiji,Crnoj Gori,Bugarskoj,Turskoj,Sloveni ji,Makedoniji,Grckoj.

 

Dobio 3 nacionalne i 4 internacionalne nagrade za slikarstvo.

 

  Izložba " Neusidreni san ", dvoje umetnika Ljiljane Rivić iz  Beograda  i Zorana Krulja iz Titograda  u galeriji  Singidunum dana  13.oktobar 2017,nastala je kao rezultat susreta dve priče koje, premda različite, neobično liče. 

Jedna je priča Zorana Krulja o Malom Mornaru koji radosno ispraća i dočekuje brodove, ljude, znance i neznance, koji neizmerno voli more i njegovu beskonačnost, što je umetnik svojom četkicom dočarao na njemu svojstven način. Druga je priča Ljiljane Rivić i ona je prikaz nreusidrenog sna, svega što Mali Mornar živi, ali na jedan razdragan, bajkovit način, ovekovečn u kamečićima i staklićima, složenim baš onako kako umetnica vidi radost života.

 

 

Galerija Singidunum

Otborena izlozba - NEUSIDRENI SAN - Ljiljane Rivic i Zorana Krulja - Gal. Singidunum, Beograd

 

13.10 - 21.10.2017

Galerija SINGIDUNUM Kneza Mihaila 40 Tel.2185-323,064-121-5453