Korisničko ime      Lozinka

Nemaš nalog? Registruj se

Profil

Opšte informacije

Ime i prezime

Aleksandar V. Brankovic - Galerija HAOS, Bgd, feb.2018.

Godina rođenja

14.02.1976.god. u Skoplju

Živi i radi

U Beogradu

Fakultet

Likovnih umetnosti u Bgd

Aleksandar V. Branković  rođen 14. februara 1976. godine u Skoplju. Diplomirao je 2004. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu na Odseku za slikarstvo. Magistrirao je 2009. godine na Odseku za crtež na istom fakultetu .

Suosnivač i predsednik umetničke grupe C-4.

Živi i radi u Beogradu kao samostalni umetnik                                                            .

 

O svom radu sam umetnik kaže: Moja umetnost  je traganje za misaonim preobražajima koji nisu jednostavni i jednodimenzionalni, već su uvek neodvojivo povezani sa osobenostima svoga vremena. Pečat datumar pokazatelj je da je vreme veoma bitan simbol mojih sinteza.

 

Podrška mladim stvaraocima koju im pruža Galerija Haos, postala je redovna praksa i obezbeđuje više termina tokom kalendarske godine. Ovoga puta predstavljamo jedan zanimljiv postupak i pristup crtežu koji praktikuje umetnik mlađe generacije Aleksandar V. Branković. Naime, on pečatima sa datumom, što je samo deo njegovog kreativnog  postupka, dobija željene forme koje su zapravo pikturalni izraz njegovih komentara na društvene pojave, vrednosti i spoznaje istih. Drugi deo procesa rada na crtežu je rad olovkom, senčenjem i kolažiranjem u više planova. Kako je vreme bitan simbol umetnikovih istraživanja, njegovi crteži su i svojevrsne pobune protiv nekih nametnutih shvatanja. Pošto živimo u vremenu u kome nam svaka smisao izmiče, u kome je raskinuta veza između duhovnosti i čulnosti, u kome se gube temelji svih vrednosti, umetnik suptilno svojim crtačkim umećem sugeriše da postajemo ljudi koji se ne mogu locirati i koji su "izgubljene konstrukcije" kako podvlači i autorka teksta Dragana D. Milić.

Otvorena izlozba - Aleksandra Brankovica - Galerija HAOS, Beograd

 

13.02 - 09.02.2017.godine

Nagrade i pohvale:

 

Medjunarodno Bijenale Akvarela, Beograd (2010);

Pohvala Galerija “Haos “ Fondacija V.Veličković, Beograd (2013);

Portret Danila Kiša, Subotica (2015);

Aktivno izlaže i učestvuje u umetničkim projektima.

 

Odabrane samostalne izložbe:

 

Art market (2007).u Zadužbina Ilije M. Kolarca; Pečat, trag, vreme (2009) Galerija FLU; Manufaktura jedne stvarnosti (2015) Galerija SKC; Manufaktura jedne stvarnosti (2016) Galerija Savremene umetnosti Smederevo; Odabrane grupne izložbe: Artget galerija, Beograd (2008); Art Niš Fondacija Niš, Beograd, Novi Sad (2011); 3x3x3 Galerija Osmica, Beograd (2012); Mikser festival, Beograd (2012); Galerija "Haos" Fondacija Vladimira Veličkovića, Beograd (2014); Kulturni centar Srbije u Parizu, Exposition collective du groupe C-4, Pariz (2017); New Moment Art Gallery - "5x5x5" Umetnička grupa C-4 (2017);

 

Suosnivač i predsednik umetničke grupe C-4.

Galerija HAOS

 

Dositejeva 3, Beograd

 

Urednik: Borka Bozovic

 

www.gallerychaos.com

 

email: bbozovic@sbb.rs