Korisničko ime      Lozinka

Nemaš nalog? Registruj se

Profil

Opšte informacije

Ime i prezime

Nikola Radosavljevic - Blok Gallery, Novi Bgd, sept.2018.

Godina rođenja

1991.godine u Uzicu

Fakultet

Master studije zavrsio na Fak. Primenj. umetnosti u Bgd

Član udruženja

ULUS-a i UVUU-a

Radosavljević Nikola, rođen 1991.  u Užicu, osnovne i master studije završio na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek primenjene grafike u klasi redovne profesorke Gordane Petrović,

Student treće godine doktorskih studija FPU u Beogradu.

Saradnik demonstrator na predmetu grafika, FPU Beograd.

Član ULUSa, grafička sekcija.

Član UVUUa, grafička sekcija.

Bavi se grafikom, crtežom, i knjigom umetnika.

Otvorena izlozba - UVEK SI SA MNOM - Nikole Radosavljevica - Blok Gallery, Novi Beograd

 

21.09 - 03.10.2018.godine

Dobitnik je osamnaest nagrada i priznanja iz oblasti crteža i grafike, od kojih su posebno značajne: nagrada učiteljskog fakulteta u Užicu, na XI  medjunarodnom  grafičkom bijenalu suve igle, u  Užicu, 2013. specijalna nagrada žirija za inovaciju u strip umetnosti, medjunarodni salon stripa, SKC, Beograd, 2014. i 2016. nagrade su dodeljene za umetničku knjigu. Bio je deo tima koji  je osvojio zlatnu  medalju  Praškog kvadrijenala, “For provoking a dialogue”, nacionalnog  nastupa studentske sekcije, Prag, Češka, 2015. Nagrada FPU za najbolji grafički list na master studijama iz fonda Mihajlo S. Petrov,  MPU Beograd, 2016. Nagrada za doprinos tehnici suve igle i grafički list, VI međunarodni bijenale EX LIBRISa, Istorijski arhiv, Pančevo, 2016. Plaketa za doprinos svetskom bijenalu crteža, Osten, Makedonija, 2017. Prva nagrada na Jesenjem likovnom salonu u CZK Masuka, Velika Plana, 2017., nagrada je dodeljena za grafiku Sveti dodiri.

Do sada je organizovao dvadeset i pet samostalnih izložbi po konkursu i pozivu (Kotor, Kraljevo, Beograd, Novi Sad, Pančevo, Sombor, Kikinda…), od čega se posebno izdvajaju  izložbe 31 205- crteži i slike , Gradska galerija Kotor, Crna Gora, When the world was young,  velika galerija Doma kulture Studentski grad, Novi Beograd, izložba grafika Kuća od mermera, Centar za grafiku i vizuelna istraživanja, FLU, Beograd.

 

Stipendista iz nekoliko različitih fondova.Po izboru urednika rubrike magazine ELLE “39 najuspešnijih mlađih od 30”, svrstan u 39 najuspešnijih mladih ljudi u zemlji, oblast vizuelnih umetnosti, novembarsko izdanje. Učesnik grafičke kolonije “Grafika 2016”, Centar za Kulturu Smederevo

 

Učestvovao na više od sto pedeset kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Srbija, Holandija, Nemačka, Kina, Švajcarska, Rusija, Bugarska, Makedonija, Mađarska, SAD…).

Blok Gallery
Jurija Gagarina 221,

tel/fax  +381 11 61 51 675 

blokgallery@novibeograd.rs

Radnim danima i subotom:  11-13h  /  17-21h

 

Nedeljom galerija ne radi.