Korisničko ime      Lozinka

Nemaš nalog? Registruj se

Profil

Opšte informacije

Ime i prezime

Radomir Knezevic - Galerija HAOS, Bgd, nov. 2018.

Godina rođenja

1957.godine u Kikindi

Živi i radi

U Beogradu

Fakultet

Likovnih umetnosti u Bgd

RADOMIR KNEŽEVIĆ je rođen 1957. godine u Kikindi. Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu završio je 1983. godine, kao i magistarske studije na istom fakultetu 1988. godine. U zvanju je redovnog profesora na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, a bio je član mnogih umetničkih saveta, zatim gostujući profesor, rukovodilac Centra za grafiku i vizuelna istraživanja FLU, kao i prodekan FLU.

Tekst za ovu postavku je napisala Gordana Stanišić koja, između ostalog, kaže:

 

...Nadovezivanjem elemenata od pruća Knežević po prostoru galerije crta i vizuelno definiše sada sve složenije i asocijativno konkretnije oblike, ili bar ono što se izvesno udaljava od apsoluta nekadašnje apstrakcije. Linija je u permanentnom, gotovo ritualnom procesu kretanja, između organskog, prirodnog račvanja i tkanja ali i prinudnog, konstrukcionog podvrgavanja savijanjima i distrakcijama, spajanjima i međusobnim prožimanjima, sudarima i zgušnjavanjima. Tek retko linija nije ničim limitirana, ostavljena je u svojoj prirodnoj napregnutosti, u sopstvenom ritmovanju i dinamičnom arabesknom suodnošavanju...

Otvorena izlozba - POSVETA SECANJU - Radomira Knezevica - Galerija HAOS, Beograd

 

13.11 - 13.12.2018.godine

Dobitnik je više nagrada.

 

Od 1983. godine do danas imao je 35 samostalnih izložbi. Izlagao je na velikom broju grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu: u Parizu, Milanu, Nju Meksiku, Buenos Airesu, Mariboru, Sarajevu, Novom Sadu, Banja Luci, Amsterdamu, Kilu, Malmeu, Tokiju, Solunu, Bijeljini, Ugljeviku, Prnjavoru, Budimpešti, Beču, Herceg Novom, Igalu, Ljubljani.

Galerija HAOS,

 

Dositejeva 3

Beograd

 

Urednik: Borka Bozovic

 

www.gallerychaos.com

 

email: bbozovic@sbb.rs