Korisničko ime      Lozinka

Nemaš nalog? Registruj se

Profil

Opšte informacije

Ime i prezime

Bogdan Pavlovic

Godina rođenja

1969.god. Beograd

Živi i radi

U Parizu

Fakultet

Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts u Parizu

Bogdan Pavlovic

 

Rodjen 1969.godine u Beogradu. Diplomirao slikarstvo na Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts u Parizu 1997.godine. Od 1994.godine samostalno izlaze u Francuskoj, Italiji, Srbiji, Svedskoj. 1994.godine slika dekoraciju Opel Tigre za General Motors. 2001.godine kreira plakat za film Super8Stories, Emira Kusturice. Dela mu se nalaze u umetnickim kolekcijama: Zeppter. Lefrance&Bourgeois, Aeroport de Paris, Rado France, Opel France. Predaje u Parsons School of Art Atelier de Sevres u Parizu.

Sa  izlozbe u Galeriji 73, Banovo Brdo, Beograd

 

 U Galeriji `73, na izložbi koja ima karakter manje retrospektive, publika će imati priliku da preko dvadesetak radova različitih formata sagleda evolutivni put ovog umetnika. Bogatstvo i raznorodnost sižea, likovnih pristupa kao i materijala su neke od karakteristika Pavlovićevog stvaralaštva. 

            Prvi period su obeležile slike jakog kolorita, narativnih i  fikcionalnih sadržaja kao što su  egzotična putovanja, mape, istraživanja, avanture junaka iz strip umetnosti, filma ili literature. Umetnik 2008. godine  pravi radikalan zaokret kako u tehničkom tako i u sadržinskom smislu. Okreće se dokumentarnoj ili istorijskoj  fotografiji kao izvoru inspiracije, a za podlogu koristi itison čija struktura zamenjuje pastuoznost ranijih slika.

           Ovom prilikom će biti prikazan i izbor iz poslednjeg Pavlovićevog ciklusa "Crni horizont". Slike rađene na crnom itisonu oživljavaju atmosfere dokumenata vezanih za savremenu arhitekturu, enterijere ili pak scene iz svakodnevnog života.

Bogdan Pavlovic        

 

Adresa: 25.rue de Crimee  75019 Paris

 

Tel: + 331 42 06 62 58

 

Mobil: + 33 6 16 29 36 03

 

E-mail: bogpav@gmail.com

 

www.bogdanpavlovic.com