Korisničko ime      Lozinka

Nemaš nalog? Registruj se

Profil

Opšte informacije

Ime i prezime

Milica Marinkovic - Gal. Singidunum, Bgd, juni 2019.

Godina rođenja

1988.god. u Beogradu

Fakultet

Primenjenih umetnosti i dizajna

Član udruženja

ULUPUDS-a od 2014.god.

Milica Marinković

Rođena u Beogradu 1988. godine. Završila je školu za dizajn u Beogradu, smer dizajn tekstila. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Izlagala je na mnogobrojnim grupnim izložbama

Svoj 39-i rodjendan galerija Singidunum će u sredu 26.juna 2019. u 19:30  proslaviti sa umetnicom Milicom Marinković koja će modnom revijom unikatnih haljina od recikliranih materijala obeležiti deset godina svog rada na polju modnog dizajna .

   Mlada umetnica Milica Marinković je jedna od retkih autorki na srpskoj umetničkoj sceni koja  deset godina stvara kolekcije haljina, aksesoar i druge odevne predmete od recikliranih materijala. Na izložbi " Eko šik 2 "  koja se održava u  galeriji SINGIDUNUM, beogradska publika će imati priliku da uživa u najnovijim  Miličinim kreacijama .  Osnovne niti koje povezuje haljine, bluze i nakit ( ogrlice, pojasevi, broševi... ) su  specifičan materijal ( limenke, plastične folije, čepovi ... ) od kojih su napravljeni izloženi eksponati i tradicionalne tehnike izrade ( heklanje i vez ) koje umetnica koristi u stvaranju ovih kreacija. Pored odevnih predmeta, Milica će izložiti i vrlo neobične zidne tapiserije i prostorne instalacije od lima  u koje su utkane i prišivene   plastične aplikacija iz sveta flore i faune  ( leptir, cvet,list... ) . Celokupna postavka koja uključuje odevne predmete , dekorativne elemente i skulpture nosi poruku koju Milica pronosi godinama u svom autentičnom autorskom rukopisu i jedinstvenoj pozitivnoj energijom koju širi oko sebe.  Cilj ove izložbe i glavna Miličina poruka posetiocima je da svi treba ozbiljno da stanemo što pre sa uništavanjem naše planete i životnog okruženja. Ona se za svoja načela ( permanentno podsećanje na značaj ekologije i očuvanje tradicionalnih tehnika izrade odevnih predmeta ) bori umetnošću i kreativnošću. Potvda da ona u svojoj misiji ide u pravom smeru daje i podrška značajnih i relevantnih  državnih institucija - Ministarstvo zaštite životne sredine i Agencija za zaštitu životne sredine.         U savremeno doba i vremenima kada se " brzo " živi i kada se mora ići u korak sa novim  tehnologijama , prava je blagodet imati jednu ovako multitalentovanu  umetnicu. Ona  je uspela da pronadje odličan način da spoji tradiciju i modernu umetnost šireći nesebično svoja znanja, iskustva , ideje  i vedar duh.

Otvorena izlozba - Milice Marinkovic, povodom 39. rodjendana galerije Singidunum

 

26.06 - 08.07.2019.god.

Galerija SINGIDUNUM, Knez Mihailova 40,

Maja Škaljac Stanošević 064-121-5453

 

mail: singidunum@ulupuds.org.rs

 

www.ulupuds.org.rs

 

Radno vreme: 9-21 časova, subotom 10-16 časova, nedeljom ne radi.