Korisničko ime      Lozinka

Nemaš nalog? Registruj se

Profil

Opšte informacije

Naziv

Galerija o3one

Adresa

Andricev venac 12-Beograd

O PROJEKTU

Unutrasnjost galerije

Projekat O3ONE je nezavisna samoorganizovana umetnička inicijativa, koja primarno deluje u smeru usklađivanja aktuelnih umetničkih sadržaja, postupaka i strategija, sa načinima prezentacije koji su prilagođeni savremenom vizuelnom iskustvu u urbanom i komunikacionim medijima prožetom ambijentu. Galerijski prostor u kome se projekat O3ONE ostvaruje jedinstven je po svom dizajnu, funkcionalnosti i položaju u lokalnom sistemu umetnosti. To je prostor otvoren za komunikaciju među različitim autorima koji deluju u području kulture, sa tendencijom da podrži najinovativnije kulturne tokove, te i da pritom omogući da se što šira publika u njih takođe što aktivnije uključi.

EKV Rewind

Za tri godine postojanja, O3ONE je realizovao preko 200 izložbi i različitih umetničkih događaja u saradnji sa domaćim i internacionalnim umetnicima, kustosima i kritičarima, ostvario stalnu saradnju sa vodećim kulturnim institucijama i najprestižnijim gradskim manifestacijama.

Misija O3ONE-a je podsticanje inovativnosti i eksperimenta u savremenoj umetničkoj produkciji, pružanje podrške kreativnom potencijalu Srbije i doprinošenje poboljšanju komunikacije i ostvarivanju razmene sa umetničkim centrima u svetu.

Balletika

Pružajući sliku o stalno promenljivom svetu umetnosti, O3ONE nastoji da proširi ideju o tome šta sve može da bude umetnost, podržavajući različite tipove kreativnih razmena između kulturnih disciplina, kao i između umetnosti, nauke, tehnologije i biznisa, a u okruženju novih i proširenih medija. Svojom programskom strukturom obuhvata umetničke izložbe, instalacije, performanse, video i filmske projekcije, predavanja, radionice, koncerte, prezentacije, promocije, izdavaštvo...

 

NAGRADE

Bizart nagrada

Bizart nagrada za najuspešnije strateško partnerstvo između sektora kulture/dizajna i poslovnog sektora, ustanovljena je ove godine od strane Ministarstva kulture Republike Srbije i dodeljena O3ONE 14. marta.

Projekat O3ONE pokrenuo je Orange studio i on ne bi bio moguć bez podrške Skupštine grada i Jugoslovenske galerije umetničkih dela.

Uspeh projekta O3ONE rezultat je zajedničkog napora svih O3ONE partnera: YU Epicentar, Eunet, B92, Si&Si Company, Flos, Kreon, Vizartis, DPC, HP, Intertrio, Hot&Fresh.

Deo govora gospodina Babića na prezentaciji Bizart nagrade:" Ima više simbolike u nazivu i idejnom rešenju Projekta O3ONE. Pored hemijske formule, zastupljeni su tu i brojevi i slova, ćirilica i latinica. To je naziv jednog specifičnog molekularnog sastava bez koga bi teško opstalo ono što je najlepše na našoj planeti i što je čini posebnom. ŽIVOT ! Isto tako nama, i kao društvu, i kao pojedincima, potrebna je fina, tanana i suptilnu nadogradnja - UMETNOST. Ona nas iz sadašnjeg trenutka, vodi nas u budućnost, gde je sve dozvoljeno i jedino ograničenje može da bude naša mašta. Vremena koja su za nama, ostavila su bolan trag na našim dušama, odvojila nas jedne od drugih, polarizovala čak i nas same... Vreme je da se zbližimo i sjedinimo, da se pomažemo obostrano i razumemo značaj podrške. Da se poštujemo i shvatimo da smo jedno i da činimo ovu zemlju i lepi Beograd,... i ovaj trenutak. Zato smo napravili O3ONE, ne da se nadmećemo, nego da damo svoj doprinos za budućnost. Utoliko vise mislim da je značajna ideja postojanja nagrade Bizart. Sada mogu da kažem hvala, veliko hvala svima koji prepoznaju i podržavaju naš projekat. O3ONE!

Metropolis

Galerija godine, nagrada koju je inicirala TV Metropolis 2004. godine, dodeljena je O3ONE tokom novogodišnjeg programa ove televizije, 31. decembra 2005.

O3ONE je izabran od strane urednika kulturnog programa TV Metropolis, što odražava reakciju specifične populacije, s obzirom da je reč o univerzitetskoj televiziji.

O3one

Andrićev Venac 12, 11000 Beograd, Srbija
+381 (0)11 32 38 789
info[at]o3one.rs

tel: +381 11 32 38 789
radno vreme: 12 - 20h
nedeljom ne radi

 

www.o3.rs